Üzümlü Ve Tarçınlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzümlü Ve Tarçınlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzümlü Ve Tarçınlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unları, şeker, vanilya, tarçın ve mayayı bir kapta harmanlayın. Süt, 60 gr tereyağı, yumurta ve pekmezi ekleyip 10 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Küçük bir kasede esmer şeker, çikolata, kuru üzüm ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 25 cmx50 cm ölçülerinde açın. Karışımı hamurun üzerine yayıp kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını keserek ruloyu yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirin. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın. Fırını 185 dereceye ayarlayın. Tereyağını fırçayla hamurun üzerine sürün ve 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 20 dakika soğumaya bırakın. Kalıptan çıkartarak ızgara teli üzerine alın ve tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği