Tost Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tost Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Tost Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve mayayı yoğurma kabına alıp harmanlayın. Balı ılık suyun içine ekleyip karıştırın ve una ekleyin. Eritilmiş tereyağı ve tuz ekleyip 5 dakika kadar yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru tezgah üzerine alarak havasını çıkartarak tekrar yoğurun. Baton kalıbı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Üzerini örtün ve ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin.

Hamurun üzerine un serpiştirip 220 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Sandviç Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği