Tarhanalı Kastamonu Çöreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarhanalı Kastamonu Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Tarhanalı Kastamonu Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yaş tarhanayı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağı ve çırptığınız yumurta ile bir yumurtanın akını ilave edip karıştırın.
  2. Yoğurt, ayçiçek yağı, karbonat, tuz ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  3. Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri bir merdane yardımıyla ince açın. Üzerlerine ceviz içi serpip rulo şeklinde sarın.
  4. Çörekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Ayırdığınız yumurta sarısı ve ayçiçek yağını bir kasede çırpın ve çöreklerin üzerine sürün. Çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Çörek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği