Tam Tahıllı Somun Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tam Tahıllı Somun Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Tam Tahıllı Somun Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, bal ve suyu küçük bir tencereye alın ve ısıtın. Bir kenara alıp ılınmasını bekleyin.
  2. Derin bir kasenin içine unları, mayayı ve tuzu koyup harmanlayın. Ilınmış olan ballı, tereyağlı suyu ilave edip 10 dakika yoğurun.
  3. Yağlanmış temiz bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın ve Ilık bir ortamda 2 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini unlayın. Hamur mayalandıktan sonra havasını almak için tekrar hafifçe yoğurun.
  5. Hamuru biri büyük biri küçük olmak üzere iki parçaya bölün. Elinizle yuvarlayın ve büyük olan parçayı tepsiye koyun üzerini hafifçe bastırın.
  6. Diğer küçük parçayı da yuvarlayıp büyük parçanın üzerine yapıştırın ve mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra üzerine çırpılmış yumurta sürün.
  7. Susam, keten tohumu ve ay çekirdeği tanelerini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 45 dakika pişirin daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp 30 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği