Pesto Soslu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pesto Soslu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Pesto sos için

Hamur için

Pesto Soslu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra ekmek tariflerinde...

Pesto sos için tüm malzemeyi mutfak robotunda sos haline gelinceye kadar karıştırın. Maya ve toz şekeri bir kapta ılık suyun yarısı (12 ml) ile eritin.

Un ve tuzu harmanlayıp geniş bir tezgahın üzerine küçük bir tepecik olacak şekilde alın. Tepenin ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı dökün. Ortadan dışarı doğru hareketlerle malzemeleri iyice karıştırın. Kalan suyu (125ml), önceden hazırladığınız pesto sosu ve zeytinyağına ekleyin. Pürüzsüz ve nemli bir hamur elde edinceye kadar 15 dakika yoğurun. (Mikserle karıştıracaksanız 10 dakika yeterlidir. Eğer hamur elinize yapışırsa ellerinizi unlayıp yoğurmaya devam edin.)

Hamuru top şeklinde toparlayıp biraz un serpiştirin. Folyoya sıkıca sarıp kabarması için oda ısısında 1.5 saat bekletin.

Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun.

Hamuru şekillendirip bıçakla üzerini hafif çentikleyin. 230 dereceli fırında yarım saat kadar pişirin. Pişen ekmeği fırından alıp alt kısmı hava alacak şekilde bir saat kadar dinlendirin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği