Kiraz Domatesli Baget
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kiraz Domatesli Baget Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kiraz Domatesli Baget

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını eritin. Un, tuz ve mayayı geniş bir yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık su, ılık süt ve tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Sarımsak ve kekik yapraklarını hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru 3 parçaya bölüp baget şekli verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin. Hamurların üzerine fırça ile süt sürün. Ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates ve biberleri hamurların üzerine yerleştirerek deniz tuzu ile kekik serpiştirin ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 10 dakika ızgara teli üzerinde bekletip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği