Haşhaş Ezmeli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haşhaş Ezmeli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Haşhaş Ezmeli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir yoğurma kabına ılık su, instant maya ve toz şekeri alıp karıştırın. Tuzu ve tereyağını ekleyip unları yavaş yavaş karışıma ekleyin. Çok sert olmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir ortamda 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamuru hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında oval bir hamur açın. Hamurun 5-6 cm içinden başlayarak bıçakla ikişer cm aralıklarla şeritler kesin ve hamurun tamamına haşhaş ezmesi sürün. Hamurun kısa kenarından başlayıp verev olacak şekilde yuvarlayıp uzun bir rulo elde edin. Elde ettiğiniz ruloyu içe doğru kıvırarak yuvarlak bir ekmek oluşturun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerini nemli bir mutfak peçetesiyle örtün ve 15 dakika daha mayalanması için bekletin. Üzerine zeytinyağı sürüp mavi haşhaş serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği