Fesleğenli Ve Mozarella Peynirli Mini Ekmekler
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fesleğenli Ve Mozarella Peynirli Mini Ekmekler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Fesleğenli Ve Mozarella Peynirli Mini Ekmekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için un, toz şeker, maya ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu geniş bir kasede harmanlayın. Su ve zeytinyağını ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp üç saat dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. 30x40 cm ölçülerinde bir dikdörtgen elde edecek şekilde bir merdane yardımıyla açın. Pesto sosu bir fırça yardımıyla hamurun üzerine yayın. Dilimlediğiniz kuru domates, peynirler ve fesleğen yapraklarını ilave edin. Hamuru rulo şeklinde sarıp bir bıçak yardımıyla 12 eşit parça kesin. Ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp fırının içerisinde bir saat daha dinlendirin. Mayalanan hamurları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-17 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Üzerini reyhanla süsleyerek ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği