Diyabetik Ekmek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyetisyen Dudu Namal, tam buğday unuyla kolayca yapabileceğiniz diyabetik ekmek tarifini paylaştı. Malzemeler hazırsa, diyabetik ekmek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Diyabetik poğaça ve diyabetik kurabiye tariflerine de göz atın.

Diyabetik Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Diyabetik Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu eleyerek kabımıza alalım. Başka bir kapta mayamızı süt ile iyice açalım. Ortasını açtığımız una bu karışımı ve tuzu yavaş yavaş ekleyelim. 
  2. İyice yoğurup üzerini stresle kapatarak hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Dinlenmiş hamurumuzu eşit parçalara ayırarak şekil verelim. 
  3. Son aşamada şekil verdiğimiz ekmeklerimize boydan çizik atalım. zeminini yağladığımız Fırın tepsisine dizelim. 
  4. 2 saat tepside gelişmesini bekleyelim. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Diyet Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği
Zeytinli Peynirli Scone