Biberiyeli Ve Keten Tohumlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberiyeli Ve Keten Tohumlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Biberiyeli Ve Keten Tohumlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, toz şeker ve ılık sütü geniş bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Yumurta sarısı, eritilmiş tereyağı, un ve tuzu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
  2. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. İç harcı için tereyağını eritip ılındırın. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürüp kıyılmış taze biberiye ve keten tohumu serpin. Hamuru rulo şeklinde sarıp bir bıçak yardımıyla uzunlamasına kesin. İki ucu bükerek çelenk şekli verin ve uçları birleştirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği