Yumurtalı Yufka Kızartması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yumurtalı Yufka Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Yumurtalı Yufka Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi yufkalı tarifleri de çok ilgi görüyor. Yufkayı mutfak tezgahına yayın. Bir yumurtanın beyazını ayırın. Sarısını fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün. Yufkayı her iki tarafından tutarak 3 cm kalınlığında katlayarak sonuna kadar devam edin. Elde ettiğiniz uzun yufkayı 4’er cm uzunluğunda kesin. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın. Bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Diğer tarafta bir kaba su aktarın. Hazırladığınız yumurtalı yufkaları önce bu suya batırın sonra kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın. İsteğe göre yufkaların içine maydanoz, beyazpeynir ve kırmızı pul biberle hazırlayacağınız harcı da ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Yumurtalı Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek