Yeşil Zeytinli Ve Kıymalı Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Zeytinli Ve Kıymalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Yeşil Zeytinli Ve Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Zeytinleri küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp soğan ve kıymayı kavurun. Pul biber, kimyon, tuz ve karabiber, küçük kesilmiş taze soğan ve sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Cevizleri ilave edin. Biber salçasıyla birlikte kıyılmış maydanoz ve nar ekşisini de katarak harcı pişirin. Hamuru için gereken tüm malzemeyi karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve gerekirse un ilave edin. Hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın. Yuvarlak açıp içlerine harçtan paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Zeytinli Tarifler Börek Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek