Yağmur Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yağmur Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Yağmur Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir karıştırma kabına unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Tuz, yumurtalar, süt ve tereyağının yarısını ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur elde edecek şekilde yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 2 saat dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırın. Hafif unlanmış zeminde 20 cm çapında açın. İyice ısınmış sacda her iki tarafını da pişirin (bu işlemi teflon tavada da yapabilirsiniz). Börekler sıcakken üzerlerine bir fırça yardımıyla kalan tereyağını sürüp bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek