Vegan Çiğ Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çiğ Börek, Eskişehir mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Genellikle kıyma ve peynirli harç ile doldurulan bu böreği, vegan menüleri için de uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, vegan çiğ börek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Eskişehir usulü çi börek tarifine göz atmayı unutmayın.

Vegan Çiğ Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harcı için:

Vegan Çiğ Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içine un, tuz ve zeytinyağını alın. Üzerine yavaş yavaş su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 
  2. Hamurun üzerini örtün ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Bu esnada soğan ve patatesleri rendeleyin. Suyunu sıkarak süzün. Üzerine baharat ve roka ilave edin. Dilerseniz, dereotu da ekleyebilirsiniz.
  4. Hamuru oklava ile açın ve daire şeklinde kesin. 
  5. Hamurun içine iç harcı ekleyin ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını döndürerek şekil verin.
  6. Bu esnada tavada ayçiçek yağını kızdırın. Hazırladığınız börekleri önlü arkalı şekilde kızartın.
  7. Kızaran börekleri kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Börek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek