Üzeri Açık Kıymalı Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç malzeme için

Üzeri Açık Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın. Tuz, süt ve ayçiçeği yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın. Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin. Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın. Kenardan bir parmak boşluk bırakın. Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın. Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek