Tosunum Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tosunum böreği, Kütahya'ya ait bir lezzettir. El yapımı hazırlanan hamur içerisine lezzetli mercimekli harç hazırlanır. Sizler için yapımını anlattık. İşte, tosunum böreğinin yapımı ve malzemeleri;

Tosunum Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Üzeri için:

Tosunum Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır. Elde edilen hamur buzdolabında dinlendirilir.
  2. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her parça kendi içinde 4 parçaya bölünür.
  3. İçi için mercimek haşlanır.
  4. Sıvıyağında soğan yemeklik doğranarak kavrulur.
  5. Mercimek eklenir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
  6. Hamurların içerisine harç koyulur.
  7. Az yağlı haşhaş sürülür ve fırında pişirilir. Sıcakken servis edilir.


Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek