Tis Böreği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İç harcında köy peyniri, çökelek ve maydanoz kullanılan bu börek, yalnızca 7 malzemeden oluşur. İnce açılan hamurun arası harçla doldurulduktan sonra üzeri kapatılır ve pişirilir. Malzemeler hazırsa, tis böreği için tarif detaylarına geçebiliriz.

El açması börek tariflerine göz atmayı unutmayın.

Tis Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Tis Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maydanozu yıkayıp iyice süzülmeleri için bir mutfak peçetesinin üzerine yayın. Daha sonra ince kıyarak hazırlayın.
  2. Küçük boy tencereye tereyağı veya margarini koyarak kısık ateşte eritin.
  3. Böreğin iç harcı için, peynirleri bir kaba alın, içine maydanozu ekleyip harmanlayın.
  4. Hamuru için, unu derin bir yoğurma kabına eleyin. Tuz ve suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Hamuru açacağınız tezgahı unlayın, hamuru tezgaha alıp 2 eşit bezeye bölün.
  5. Böreğin pişeceği tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Bir bezeyi arada unlayarak yufka büyüklüğünde açın. Üzerini eritilmiş tereyağı ile yağlayın, karşılıklı kenarlarından tutup, ortaya doğru katlayın. 
  6. Üzerine tekrar tereyağı sürün. Yeniden ikiye katlayın ve tekrar tereyağı sürün. Açtığınız yufka büyüklüğündeki hamur, tabak büyüklüğüne gelene kadar ikiye katlayarak yağlama işlemine devam edin. Uç kısımlarının özellikle yağlanması gerekir. Daha sonra dinlenmesi için buzdolabına koyun ve diğer bezeyi de aynı şekilde açarak, yağlayıp katlama işlemlerini uygulayın.
  7. Buzdolabında dinlendirilen ilk hamuru çıkarın, hafif unlanmış zeminde tekrar açın. Yağlanmış fırın tepsisine kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin ve  yeniden tereyağı sürün. Hazırladığınız peynirli harcı yufkanın üzerine eşit miktarda yayın. 
  8. Buzdolabında olan diğer yufkayı da alıp aynı şekilde açarak peynirli harcın üzerine yayın. Kenarlarından taşan hamurların kenarlarını yapıştırıp fazlalıkları kesin. 
  9. Böreğin üzerini de bol tereyağı ile yağlayarak, kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (Bir tarafı ortalama 25-30 dakika) Daha sonra dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek
Vegan Çiğ Börek