Tavuklu Garnütürlü Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Garnütürlü Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Tavuklu Garnütürlü Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğsünü haşlayın. Havuçları küp küp doğrayın. Ayrı bir tencerede doğradığınız havuçları 10 dakika haşlayın. Bezelyeleri haşlanmakta olan havuçların üzerine ekleyip 2 dakika daha haşlamaya devam edin. Havuç ve bezelyeleri süzerek soğuk su ile durulayın. Haşlanan tavuğu minik minik doğrayın ve sebzelerin üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta beyazını karıştırın. Yufkaları 3-4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. İki uçta kalan kısa şeritleri kenara ayırdıktan sonra kalan şeritleri ortadan ikiye kesin. Şeritlerin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar yoğurtlu sostan sürün. Daha sonra uç kısmına bir yemek kaşığı tavuklu harçtan koyarak, muska şeklinde katlayın. Tüm yufkalar için aynı işlemi yapıp tamamladıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri yerleştirin. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek