Sebzeli Kol Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Kol Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Açmak için

İç harcı için

Üzeri için

Sebzeli Kol Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unun ortasını havuz gibi açıp, tuz, sirke, ayçiçeği yağı ve iki çay bardağı suyu ekleyin. Kenarlardan unu ortaya alarak yavaş yavaş yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 40 dakika dinlendirin. Kabak, havuç ve patatesi rendeleyin. Pırasayı yarıya kesip ince doğrayın. Havucu ayçiçeği yağında iki dakika soteleyip, patates ve pırasayı ilave edip ikişer dakika daha soteleyin. Kabağı ekleyin bir iki dakika sonra ocaktan alın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğumaya bırakın. Tereyağını eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın. Un ile nişastayı karıştırın. Hamuru 14 bezeye ayırın. Nişastalı un serptiğiniz mutfak tezgahında pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağı ile ayçiçeği karışımından sürüp yedişerli 2 yufka elde edin. İlk yufkayı üzerine un serperek merdane yardımıyla bıçak sırtından biraz daha ince olacak şekilde açın. Ortadan ikiye keserek 2 yufka elde edin. Yufkaların üzerine sebzeli harçtan paylaştırıp her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiri . Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek