Puf Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltıdan öğle molasına, çay saatinden gün sohbetlerine her öğünde sunabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Hazırlaması son derece kolay olan puf böreği, peynir ve maydanoz ile doldurulur. İsmini şeklinden alan bu börek, pişiye benzer. ''Peki, tam kıvamında puf böreği nasıl yapılır?'' Malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı puf böreği tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Puf Böreği Kaç Kalori?

Bir porsiyon puf böreği yaklaşık 235 kaloridir. Bir porsiyonun içinde 2 adet küçük börek veya orta boyutlu bir adet börek mevcuttur. 

Özel günlerde sunulan ve kahvaltıları süsleyen nefis börek tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Yeni tatlar denemek için nefis Boşnak böreği veya avcı böreği tarifini deneyebilirsiniz.

Puf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Kızartmak için:

Puf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba alıp karıştırın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açarak yumurtayı kırın. Ilık suya sirkeyi ekleyip yavaş yavaş orta kısma dökün ve parmak uçlarınızla karıştırın.
  2. Yanlardan orta kısma doğru un alarak, ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç filmle örterek 35-40 dakika dinlendirin.
  3. Peyniri rendenin ince bölümü ile rendeleyip ince kıydığınız maydanozla karıştırın. Dinlenmiş hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle yuvarlayın.
  4. Hafif unladığımız tezgahta hamur bezelerini merdane ile ince şekilde açın.
  5. Kare şeklinde kestiğiniz hamurların yarısına peynirli malzemeden koyun, diğer yarısını da üzerine kapatarak kenarlarını çatalla ya da kare kalıp ile bastırarak kesin.
  6. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin ve ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Puf Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hazırladığınız hamuru; peynir, patates, kıyma veya ıspanak ile doldurabilirsiniz.
  2. Hamurların kenarlarını özenle kapatın. Aksi takdirde kızartma esnasında açılacaktır.
  3. Hamurların içini çok fazla doldurmayın. Bu sayede yırtılarak taşmasını önleyebilirsiniz.
  4. Kızartmaya başlamadan önce hamurların üzerini örtün ve 15 dakika daha dinlendirin.
  5. Kızartma işlemini tavada ve fritözde yapabilirsiniz. Kızarmış börekleri kağıt havluda süzün.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek