Pırasalı Mini Börekler
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Mini Börekler Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Pırasalı Mini Börekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Büyük bir kaseye unu eleyin. Süt, maya ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvama gelince üzerini nemli bir bezle örtüp ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Pırasaları yıkayıp kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve pırasaları ekleyip birkaç dakika kavurun. Ocaktan alıp lor peyniri ve pul biberi ilave edin. Tuzla tatlandırın. Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp hafif unlanmış zeminde ince açın. Üzerine aralıklı olarak birer yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun. İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp üzerine kapatın ve bardak ağzı ile harçlar hamurların ortasında kalacak şekilde kesin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek