Pırasalı Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İÇ HARCI İÇİN

ÜZERİ İÇİN

Pırasalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş pırasaları ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ilınınca yumurtayı ilave edip soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için, un, yumurta, su ve tuzu bir kapta yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru 12 bezeye ayırın.
  3. Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 6 hamuru üst üste yerleştirin.
  4. Tepsi genişliğinde açıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Pırasalı harcı üzerine yayın.
  5. Diğer 6 hamuru da aynı şekilde yağlayarak üst üste yerleştirip açarak harcın üzerini kapatın.
  6. Kenarlardan sarkan hamurları elinizle kıvırarak tepsinin kenarlarında toparlayın. Üzerine yumurta sarısı ve ayçiçeği yağı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pırasalı Tarifler Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Börek Tarifleri MasterChef Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek