Peynirli Ve Biberiyeli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Ve Biberiyeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Ve Biberiyeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ekmek hamurlarından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane yardımıyla 12 cm çapında açın. Peynirleri bir kasede harmanlayıp biberiye yapraklarını ekleyin. Harcı hamurların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Hamuru ikiye katlayıp yarım ay şekli verin. Kenarlarını kıvırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün. Deniz tuzu ve biberiye yaprakları serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek