Peynirli Mısır Unu Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalsiyum, potasyum, protein ve demir mineralleri içeren mısır unu, cilt sağlığına çok iyi gelen besinlerden biridir. Göz sağlığını korumasının yanı sıra hafızayı güçlendirmesiyle de bilinir. Mısır ekmeği gibi birçok hamur işi tarifinde kendine yer bulan mısır ununu, bu kez peynir ile buluşturduk ve börek yapımında kullandık. Malzemeleriniz hazırsa, peynirli mısır unu böreği yapmak için tarif detaylarına geçebiliriz.

Yeni tatlar denemek için, ev yapımı boşnak böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Peynirli Mısır Unu Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme

Üzeri için

Peynirli Mısır Unu Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve mısır ununu çukur bir kaba alın. Kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Sıvıyağ, tuz ve azar azar süt ekleyerek hamuru yoğurun.
  2. Peyniri ufalayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Peynire ilave edip harmanlayın.
  3. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine peynirli karışımı yayıp diğer hamuru kapatın.
  4. Yumurtayı çırpıp hamurun üzerine sürün. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Bayram Yemekleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek