Pazılı Kış Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Kış Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Pazılı Kış Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın. Pazıları iri doğrayıp tuzla hafifçe ovup soğanla karıştırın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasını beşe, diğer parçasını ise on parçaya bölün. İlk beş parçayı aralarını yağlayarak üst üste yerleştirin. Beşinci katı yerleştirdikten sonra pazılı soğanlı harçtan ekleyin. Diğer on parçayı da aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirip açın ve harcı yayın. Böreği yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine kalan yağlı karışımdan sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek