Pazılı Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Pazılı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir yoğurma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış pazıyı tuz ve karabiberle zeytinyağında hafifçe soteleyin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine pazılı harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu ters yönlere sararak spiral şekli verin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek