Patlıcanlı Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Sosu için

Üzeri için

Patlıcanlı Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 220 derecede ısıtın. Bostan patlıcanlarını çatal yardımıyla birkaç yerinden delin. Sıcak fırında patlıcanları közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve bıçakla küçük parçalara bölün. Tereyağını tencerede eritin unu ekleyip hafif sararana kadar kavurun. Sütü yavaşça karıştırarak ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alıp soğutun. Hazırladığınız beşamel sosu közlenmiş patlıcanlarla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Yufkanın birini tezgaha yayın. Fırça yardımıyla yufkanın her yerine yağ sürün. İkinci yufkayı üzerine yayın ve dört büyük üçgene bölün. Geniş kısımlara hazırladığınız iç harçtan koyun ve geniş sigara böreği gibi sarın. Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri dizin. Yumurta sarısını ayçiçek yağı ile çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yanında krema sosuyla birlikte servis yapın.

Krema sosu
250 ml krema
Yarım su bardağı yoğurt
1 tutam tuz

Krema, yoğurt ve tuzu tencereye alın. İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Dilerseniz baharatla tatlandırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek