Otlu Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Isırgan otu, pazı ve hindiba ile hazırlanan otlu börek, sebze sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. Hazırsanız, ev yapımı otlu börek tarifine başlayabiliriz.

Otlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Islatmak için

Üzeri için

Otlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın.
  3. Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin.
  4. Üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün.
  5. Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek