Mercimekli Ve Tulum Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Ve Tulum Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Kızartmak için

Mercimekli Ve Tulum Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Geniş bir kapta yumurta, yoğurt, tuz, karbonat ve unu karıştırarak yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Mercimekleri haşlayıp süzün. Tulum peyniri, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın. Hamurları unlanmış zeminde ince açın ve yuvarlak kesin. Mercimekli harçtan paylaştırarak yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri Börek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek