Mercimekli Beypazarı Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Beypazarı Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Mercimekli Beypazarı Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcını hazırlamak için tereyağını orta boy bir tavada eritip, üzerine kıymayı aktardıktan sonra sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip tuz ve karabiberi serpiştirerek 4-5 dakika daha kavurun. Son olarak haşlanmış mercimeği ve ince kıydığınız maydanozu da ilave edip ocaktan alın.
  2. Yufkaları tezgaha serip her birini 8 eşit parçaya ayırın. Mercimekli harcı yufkaların uzun kenarlarına paylaştırın. Sigara böreği gibi rulo yapıp, kenarları yüksek bir fırın tepsisine yan yana sıralayın. Üzerlerine suyu gezdirerek börekleri bu suyun içinde yaklaşık 30 dakika bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hafifçe süzdüğünüz börekleri tepsiye yan yana dizin. Çırpılmış yumurta sarısını böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürüp galeta unu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek