Mayalı Etli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mayalı Etli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Mayalı Etli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve tuzu bir kaba eleyin. Maya ve yumurtaları ilave edin. Yavaş yavaş suyu veya sütü ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kabarması için üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Diğer yanda kuzu etini hafif haşlayıp. Hafifçe haşlanmış havuç ve patatesi minik küpler halinde doğrayıp kuzu etine ekleyin. Bezelyeyi de ekleyip birlikte soteleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Hazırladığınız iç malzemeyi hamurun kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Uçlarını birleştirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırladığınız börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında pişirin. Kızarınca fırından alıp ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek