Mantarlı Kadayıf Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Kadayıf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İÇ MALZEME İÇİN

ÜZERİ İÇİN

Mantarlı Kadayıf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanın kabuklarını soyup piyaz doğrayın. Mantarları yıkayıp dilimleyin. Soğan, mantar ve baharatları harmanlayın. Üzeri için süt, krema ve yumurtaları bir kapta çırpın. Kadayıf, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde içine yayın. Kalıbın kenarlarına hazırladığınız kadayıfı elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Ortasına mantarlı harcı ilave edin. Yufkadan artan fazlalıkları kesip alın. Yumurtalı karışımı mantarlı harcın üzerine gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından alıp rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 5 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek