Lor Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lor Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Lor Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Böreğin iç harcı için maydanozu yıkayıp kıyın. Lor peyniriyle harmanlayın. Unu çukur bir kaba alın. Ayçiçek yağı, maya ve tuzu ekleyin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru beş bezeye bölün. Her bezeyi oklavayla 30 santim çapında açın. Yufkaların üzerine ayçiçek yağı sürün. Hazırladığınız iç harçtan yufkaların üzerine paylaştırıp yufkayı zarf şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek