Lokmalık Ezmeli Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lokmalık Ezmeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harcı için:

İçi için:

Üzeri için:

Lokmalık Ezmeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt, sıvıyağ, şeker ve mayayı karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın, her parçayı oklavayla açabildiğiniz kadar ince açın. Açtığınız hamurların üzerini tereyağ-sıvı yağ karışımıyla yağlayın.
  2. Cevizli ezmeyi kolay sürmek için, içine yağ koyarak sürülebilecek kıvama getirin. Açıp yağladığınız hamurun üzerine 3 yemek kaşığı cevizli ezmeden koyun ve her tarafına yayın. Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız rulo hamuru 2.5 cm boylarında keserek yağlanmış tepsiye dikine dizin. Bütün bezeler için aynı işlemi uygulayarak bezeleri bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek