Lemiz
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lemiz Tarifi İçin

Malzemeler

İç Malzemesi:

Lemiz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Bir tutam tuz  ve ılık suyu ilave edip yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp üzerini bir bezle örtün ve 30 dakika bekletin.

Ispanağı temizleyip bol suyla yıkayın. Kaynar suda hafifçe haşlayıp süzün. Suyunu elinizle iyice sıkıp iri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın ve sıvıyağda kavurun. Ispanağı ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırıp kavurmaya devam edin. Üzerine yumurtaları kırıp karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamur bezelerini unlanmış zeminde oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde ince açın. İçlerine hazırladığınız malzemeden 2 kaşık kadar ilave edip ortadan ikiye kapatın. Kenarlarını parmak uçlarınızla bastırıp yapıştırın. Sac üzerinde veya yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin. Tavadan alıp her iki tarafına da tereyağı sürün. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Sebze Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek