Lahanalı Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lahanalı Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Lahanalı Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Rendelenmiş havuç ve ince doğradığınız lahanayı ilave edin. Tuz ilave ederek 10 dakika pişirin. Maydanozu ve baharatları ekleyip ocağı kapatın. İlk yufkayı tepsinin zeminine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkayı tezgaha yayıp üzerine harcın üçte birini ekleyin. Kenarlarını hafifçe içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde kesip dilimleri tepsinin içine dik olarak yerleştirin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Sos malzemelerini karıştırıp böreklerin üzerine gezdirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek