Krep Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Krep Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krep için

Krep Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurtaları ve sütü mikserle karıştırın. Un ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Yapışmaz tavayı ısıtıp fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve karışımdan kepçe ile alarak tavaya yayın. Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve bir tabağa alarak üst üste dizin. Ispanakları mutfak robotundan geçirin. Parça parça alıp suyunu sıkarak geniş bir kaseye alın. Peyniri ilave edip çatalla ezin. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyin. Ispanaklı karışımı kreplerin üzerine yayarak paylaştırın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Tereyağını eritip süt ve yumurtayı ekleyerek çırpın. Yufkayı düz bir zemine serip yumurtalı harçtan üzerine fırçayla sürün. Krep rulolarını yufkanın kenar kısmına yerleştirip yan kısımlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Üzerine yumurtalı harçtan sürerek 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek