Kızartılmış Patlıcanlı Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kızartılmış Patlıcanlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kızartılmış Patlıcanlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletin. Domateslerin çekirdekli kısmını çıkarıp tavla zarı gibi doğrayın. Sivri biber ve maydanozları yıkayıp kıyın. Patlıcanları kurulayıp minik küpler halinde doğrayın ve kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt havlu serili tabağa çıkarıp fazla yağını süzün. Bir kasede doğranmış tüm malzemeleri ve patlıcanları harmanlayın. Yufkaların arasını ıslatmak için yağ, süt ve suyu bir kasede karıştırın. Tezgahın üzerine yufkayı serin ve karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine serin ve dörde bölün. Patlıcanlı harcı geniş kenara yayıp rulo şeklinde sarın ve gül böreği şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkıştırmadan dizin. Üzerine ayçiçek yağı ile inceltilmiş yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek