Kıymalı Ve Patlıcanlı Talaş Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Ve Patlıcanlı Talaş Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kıymalı Ve Patlıcanlı Talaş Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

Patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Kırmızı, yeşil ve sarı biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde kesin. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları  ezin.

Yağı tavada kızdırıp soğan, kıyma ve sarımsağı kavurun. Patlıcan, kırmızı, yeşil ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika kavurun. Tuz ve biber serpip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşamaya bırakın. Unlanmış zemine alıp merdane ile tek tek inceltin. Hamurlardan birini yağlanmış küçük kalıba kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. ‹çini kıymalı harç ile doldurup sarkan kenarları içe kıvırarak üzerini kapatın.

Fırın tepsisini yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye ters çevirerek alın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın. 
 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek