Kıymalı Burma Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Burma Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Yufka aralarına sürmek için

Kıymalı Burma Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuş üzümlerini yumuşamaları için ılık suda 15 dakika bekletin. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağının yarısını tavada eritin.
  2. Kıyılmış soğan, kıyma ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Ocaktan alın. Kuş üzümlerini ekleyip tatlandırın.
  3. Kalan tereyağını eritip yoğurt ile iyice karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp ortadan ikiye kesin.
  4. Tam ortasına kıymalı karışımdan yayın. Oklavayı yufkanın geniş kısmına sararak dolayın.
  5. Elinizle büzerek oklavayı yufkadan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak spiral şeklinde yerleştirin.
  6. Malzeme bitene kadar yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün.
  7. Mısır özü yağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek