Keten Tohumlu Pufidik Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Keten Tohumlu Pufidik Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kızartmak için

Keten Tohumlu Pufidik Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp bezeleri tekrar yoğurun. Beyaz peyniri bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla ezin. İnce kıydığınız maydanoz ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Bezeleri elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek