Kaytaz Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antakya mutfağıyla özdeşleşen kaytaz böreği, kıyma, domates ve çam fıstığı ile hazırlanır. Hazırlanışı 40, pişirmesi 40-45 dakikadır. Ayfer Yavi'den Antakya usulü kaytaz böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sembusak tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaytaz Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için: 

Hamurun üzerine sürmek için: 

İçi için: 

Kaytaz Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabukları soyulmuş domatesleri çok küçük doğrayın. Soğanları ve maydanozu robotta çekin. 
  2. Domatesleri, kıymayı, soğanları, maydanozu, salçayı, nar ekşisini, zeytinyağını, çam fıstığını, tuz ve karabiberi karıştırın. 
  3. Harcınız sulu ise suyunu süzebilirsiniz. Yoğurma kabına 2,5 su bardağı ılık su koyun. İçine şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. 
  4. Maya eriyince üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Hamurun üzerini örterek iki katına çıkana kadar kabarmasını bekleyin. 
  5. Hamur elinize çok yapışıyorsa un serperek bir kez yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 
  6. Kasedeki zeytinyağına elinizi batırıp hamuru elinizle açarak inceltin. Pasta tabağı büyüklüğünde olana kadar elinizi yağlayarak açın.
  7. Önce bir kenarını katlayın, sonra karşı kenarını üzerine katlayın, diğer iki kenarı da sırayla üzerine katlayın. Yağlanan tepsiye dizin. 
  8. Hamurların üzerine hafif bastırarak çukurlaştırın, ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyun. 
  9. Kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. 
  Püf Noktası
  • Kaytaz böreğinin hamuruna şekil verirken iki yöntem kullanabilirsiniz. İster yuvarlak açılmış hamuru dört köşesinden üst üst getirip elinizle ortasını havuz yapın. İsterseniz de hamuru yuvarlayarak kendi etrafında döndürüp ortasını alçaltarak malzeme havuzu oluşturun.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Hatay Mutfağı

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek