Kayısılı Sarmal Çörek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Sarmal Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Kayısılı Sarmal Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, maya, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ilık süt, su, yumurta ve tereyağını ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam için azar azar un veya süt ilavesi yapabilirsiniz. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. 23 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 20 cm x 30 cm ölçülerinde açın. Üzerine yumuşak tereyağını sürün. Doğranmış kayısı, file fındık ve şekeri serpiştirip rulo şeklinde sarın. Keskin bir bıçak ile sekiz parçaya kesin ve kalıba yerleştirin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin. Fırında 10 dakika pişirip sıcaklığı 180 dereceye düşürün ve kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Kayısı reçelini 1 yemek kaşığı su ile birlikte iyice karıştırın ve fırından çıkardığınız çöreğin üzerine sürün. Daha sonra fındık serpiştirip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek