İzmir Usulü Domates Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İzmir Usulü Domates Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İzmir Usulü Domates Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce domateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Bir çay kaşığı yardımıyla domateslerin çekirdeklerini çıkarıp atın, tavla zarından daha da ufak doğrayıp üzerine tuzu serpip bir kenarda bekletin.
  2. Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp çatal ya da tel çırpıcıyla iyice çırpın. Tuz ve karabiberle beraber çok ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Islatılmış bayat ekmeklerin suyunu sıkıp, ufak lokmalar halinde parçalayarak yumurtalı kabın içine ilave edin. Bu arada domateslerin suyunu iyice süzün, yumurtalı karışımın içine aktarıp, karıştırın.
  3. 25-30 cm çapında bir fırın kabını ya da tek kişilik fırına dayanıklı kaselerin içini sıvı yağla iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına ya da fırın kaselerine aktarın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek, servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Domatesli Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek