Ispanaklı Ve Peynirli Çıtır Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Ve Peynirli Çıtır Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Ve Peynirli Çıtır Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Beyaz peyniri büyük bir kaseye alarak çatalla ezin. Lor peynirini ekleyip iyice karıştırın. Ispanaklarla taze soğanları ince doğrayın ve peynirlere ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yumurta ve galeta ununun yarısını ilave edip iyice karıştırın. 20 cm x 30 cm ölçülerinde bir fırın kabını yağlayın. Yufkaların yarısını aralarına fırçayla yağ sürerek fırın kabına yerleştirin. Üzerine kalan galeta ununu serpiştirip hazırladığınız peynir karışımını yayın. Yufkaları aynı şekilde yağlayarak üst üste dizin. Üzerine yağ sürerek kare şeklinde dilimleyin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek