Havuç Ezmeli Muska Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuç Ezmeli Muska Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Havuç Ezmeli Muska Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Havuçları rendeleyip zeytinyağı ile soteleyin. Pişince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sarımsakları rendeleyin. Sarımsak ve diğer malzemeleri havucu ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Yufkaları 10 cm’lik şeritler halinde kesin. Hazırladığınız harcı yufkanın köşesine koyup muska şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş serpin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek