Hanım Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hanım Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Krep hamuru için:

Tavayı yağlamak için:

Harcı için:

Hanım Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krep hamuru için derin bir kapta yumurtalarımikserin yüksek devriyle 1-2 dakika çırpın. Süt, su,un ve tuzu ilave ederek yeniden karıştırın. Koyuayran kıvamındaki krep hamurunu oda sıcaklığında15-20 dakika kadar bekletin.
  2. Orta boy bir tavayı ocağa koyup kızdırın.Tereyağının yarısını tavaya sürüp, krep harcından bir kahve fincanı kadar tavaya dökün. Kısık ateşte krepin her iki tarafını da pişirin. Geri kalan hamurdan bu şekilde 7 adet daha krep elde edin.Arada bir tavayı yağlayarak 8 adet krepi pişirip bir kenarda bekletin.
  3. Diğer taraftan, krepin iç harcını hazırlamak için pazıyı yıkayıp ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı ile  birlikte doğranmış pazıları ilave edin ve 2-3 dakika vurun. Tuz ve karabiber serpiştirip, haşlanmış göğüs etini tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Malzemeleri 4-5 dakika soteleyip, ocağın altını kapatın. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini tavuklu harcın üzerine serpiştirin. Tekrar karıştırdıktan sonra ılık hale gelmesi için bekleyin.Kreplerin içine tavuklu pazılı harçtan 2’şer kaşık koyarak rulo yapın. Krep rulolarını fırına dayanıklı,kenarları yüksek kaba sıralayın.
  4. Üzerlerine rendelenmiş domatesle karıştırdığınız salçayı ve ince kıyılmış maydanozu kaşıkla yayın.Üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirin. Krep böreğini önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirip çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek