Soğanlı Susamlı Girit Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Girit mutfağından evde kolayca yapabileceğiniz bir börek tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu börek, soğanlı iç harç ile doldurulur. Üzeri ise susama bulanır. Malzemeler hazırsa, soğanlı susamlı Girit böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patatesli gül böreği ve tavuklu talaş böreği tarifine de göz atın.

Soğanlı Susamlı Girit Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Girit’ten soğanlı susamlı börek hamuru için

Girit’ten soğanlı susamlı börek içi ve üzeri için

Soğanlı Susamlı Girit Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını bir tavaya alın ve soğanları piyazlık doğrayarak ilave edin. Orta ateşte iyice yumuşayana kadar kavurun.
  2. Unu, zeytinyağını ve yoğurdu derin bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün.
  3. Böldüğünüz hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın.
  4. Kavurduğunuz soğanları hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın. Hamurun diğer parçasını da elinizle bastırarak açın ve soğanların üzerine kapatın.
  5. Yumurtayı çırparak böreğin üzerine iyice sürün.
  6. Bol susam serperek önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek