Fıstıklı Ve Kıymalı Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Ve Kıymalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Fıstıklı Ve Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Tavada ayçiçeği yağı ile ince doğranmış soğan ve kıymayı, tuz ve karabiberle tatlandırıp kavurun. Dolmalık fıstıkları, kuş üzümü ve yenibaharı ekleyip pişirin.

Yufkayı mutfak tezgahına açıp üzerine fırça ile ayçiçeği yağı sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın. Sekize bölüp içlerine harcı paylaştırıp sarın.

Soğuk su dolu bir kabın içine tüm börekleri batırıp çıkarın ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş, susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek