Çıtır Bonbon Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’ten sofranıza lezzet katacak çıtır börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı lor ve keçi peyniri ile zenginleştirilen bu börek, hazır baklava yufkası ile hazırlanır. Bonbon şeker şekli verildiği için bu ismi almıştır. Malzemeler hazırsa, çıtır bonbon börek tarifine geçebiliriz.

Çıtır Bonbon Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Çıtır Bonbon Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Harç için tüm malzemeyi bir kapta karıştırarak hazırlayın.
  2. Baklava yufkasını tezgaha alarak diklemesine 3 parçaya kesin. Ortadan enlemesine tekrar keserek 6 parça elde edin.
  3. Her parçaya az miktarda harç koyun ve önce rulo yaparak börekleri sarın. Hafif zeytinyağı sürerek kapatın ve yanlarını kıvırarak bonbon şekli verin.
  4. Hazırladığınız “bonbon” börekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Krem Peynirli Tarifler Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek